Оформити замовлення
RU
UA
Назад

Марки сталі для виготовлення меблів з нержавіючої сталі для їдальні та ресторану

В ресторанному бізнесі існує безліч нюансів, неувага до яких може привести до краху підприємства. Крім приготування вишуканих кулінарних страв, смак яких підкорить серця клієнтів і зробить їх постійними відвідувачами, грамотної організації процесу обслуговування, яка дозволить оперативно обслуговувати гостей ресторану, величезне значення має облаштування кухонного простору. Ресторанна кухня потребує професійного обладнання. Закладу громадського харчування не обійтися без теплового обладнання , за допомогою якого відбувається термічна обробка страв. Також незамінне холодильне обладнання , яке забезпечує свіжість і безпеку товарів, призначених для готування, і нейтральне , елементи якого спрощують кулінарний процес. Існують і інші види промислової кухонної техніки, які потрібні в їдальнях, барах, ресторанах, кафе і піцеріях.

Які марки сталі використовують для виготовлення ресторанного обладнання?

Завдяки специфічним умовам, в яких функціонує кухонна техніка (підвищена вологість, різкі температурні перепади, постійний вплив жирових випаровувань), елементи професійного обладнання повинні швидко виходити з ладу. Однак цього не відбувається, тому що виробники вирішили проблему швидкого зносу шляхом вдалого вибору матеріалів для виготовлення промислового обладнання. Матеріал, який використовується для випуску професійної техніки, повинен бути міцним, довговічним, зносостійким, термостійким і антикорозійним. Під ці критерії прекрасно підходить нержавіюча сталь (нержавійка) яка повсюдно застосовується у виробництві промислового обладнання. Широке поширення отримали марки нержавіючої сталі AISI 430 і 304, які придатні для контакту з продуктами харчування. Вони використовуються при виготовленні електричних плит , харчоварильних котлів , жарочних шаф , кухонних стелажів , холодильних і морозильних камер , складових частин ліній роздачі харчування , і інших елементів професійної кухонної техніки.

AISI 304: технічні характеристики

кислотостійка марка нержавійки AISI 304 характеризується низьким вмістом вуглецю. Крім нього, хімічний склад сплаву повинен містити мінімум 18% хрому і 10% нікелю. Завдяки хрому формується поверхневий оксидний шар, стійкий до впливу хімічних речовин - органічних кислот, що виділяються з продуктів харчування, і неорганічних сполук, що використовуються для очищення обладнання. Співвідношення хімічних елементів у складі AISI 304 наділяє її антиферромагнетичними властивостями. У ресторанній промисловості вироби з марки стали AISI 304 використовують для зберігання, приготування і перевезення їжі.

Антикорозійна сталь AISI 304 характеризується низкою переваг, які підвищують термін її експлуатації:

  • Стійкість до агресивного середовища

    Металеві вироби зі сталі AISI 304, стійкі до розвитку іржі і корозії, тому спокійно контактують з водою (прісної і солоної), а також з більшою частиною кислотно-лужних сполук.

  • Стійкість до температурного впливу

    Робочий інтервал нержавійки AISI 304 коливається від мінус двохсот до плюс шестисот градусів Цельсія. В ході випробувань матеріалу виявлено, що окалина на поверхні сталевого сплаву з'являється тільки після довготривалого прямого нагрівання металу до 920-940 градусів Цельсія.

  • Слабовираженні магнітні характеристики

    AISI 304 не притягає намагниченню металевих частинок, що забезпечує чистоту поверхні нержавіючого металу.

  • Екологічність

    В марці нержавіючого сплаву AISI 304 відсутні токсичні речовини, завдяки чому вона підходить для взаємодії з продуктами харчування.

AISI 201: технологічні характеристики

Марка AISI 201 відноситься до хромомарганцевих видів нержавіючої сталі. Склад сплаву забезпечує марці термостійкі і антідеформаційні властивості – хром підвищує твердість металу і ступінь прокаліваемості, а марганець захищає структуру сплаву при навантаженнях статичного і ударного типу, запобігаючи пошкодженням.

Нержавійка AISI 201 може виступати аналогом AISI 304 – марки мають схожу ступінь ударної міцності і пластичності, тому в багатьох випадках допустима заміна одного типу на інший. В силу своїх інертних властивостей марка AISI 201 не схильна до появи іржі, тому її використання схвалене в харчовій промисловості.

Нержавіючий сталевий сплав AISI 201 має ряд технічних переваг, які забезпечили марці популярність серед виробників меблів для закладів громадського харчування:

  • Стійкість до корозії

    Інертність сплаву AISI 201 перешкоджає розвитку корозії і появи на іржі на металі, що забезпечує виробам з цієї нержавійки довгий термін безпечної для продуктів харчування експлуатації.

  • Холодостійкість

    Деталі, виконані зі сталі AISI 201, характеризуються здатністю тривалий час функціонувати при низьких температурах, не проявляючи ламкості. Завдяки цій здатності, марка широко застосовується при виготовленні холодильних і морозильних відсіків.

  • Термостійкість

    Сталь AISI 201 успішно функціонує при температурі нагрівання до 760 градусів Цельсія. Тільки після перетину цієї температурної позначки на металі починається процес утворення окалини.

AISI 430: експлуатаційні характеристики

Марка сталевого сплаву AISI 430 є ферритно хромистою сталлю, яка володіє відмінними характеристиками міцності завдяки малому вмісту вуглецю. Наявність високого відсотка хрому і майже повна відсутність нікелю (не більше 0,75%) в складі ферритного сплаву наділяють матеріал особливою стійкістю до корозійних процесів. Розміри конструкцій зі сплаву AISI 430, менше змінюються при температурних перепадах, на відміну від конструкцій, зроблених з інших марок металу.

AISI 430 характеризується великою кількістю експлуатаційних достоїнств, які зробили цю марку досить популярною в кухонній промисловості:

  • Висока опір до агресивних середовищ

    Марка сталевого сплаву AISI 430 слабо схильна до дії органічних кислотних з'єднань, які є в харчових продуктах, і неорганічних кислот у побутовій хімії (в тому числі і азотної кислоти)

  • Висока теплопровідність

    Нержавейка марки AISI 430 володіє прекрасною теплопровідністю при низькій тепловій інерції. Завдяки цьому матеріал швидше прогрівається і охолоджується, використовуючи меншу, в порівнянні з іншими марками сталі, кількість енергії. Завдяки цьому продукти харчування захищені від перегріву в процесі приготування.

  • Антикорозійність

    Марка сталі AISI 430 стійка до корозії при несприятливих умовах і до корозійного розтріскування під напругою.

  • Жаростійкість

    Нержавійка марки AISI 430 пручається окислюванню навіть при тривалому температурному впливі, що досягає 800 градусів Цельсія. Для усунення ламкості, яка можлива при тривалій експлуатації виробів з AISI 430 в температурному діапазоні 400-600 градусів Цельсія, застосовується додатковий отжиг.

Завдяки антикорозійності і міцності, промислове обладнання для закладів громадського харчування виготовляється з нержавіючої сталі марок AISI 304 і AISI 430. В інтернет-магазині aplanta.ua представлено теплове, холодильне і нейтральне обладнання, виконане з нержавіючої сталі AISI 304 і AISI430. Власне виробництво дозволяє нам самостійно регулювати цінову політику. Співпрацюючи з магазином aplanta.ua ви купуєте надійну довговічну техніку з гарантією якості від виробника за вигідною ціною.

0 0)
Разработка и продвижение сайта -
Effective Studio - Создание сайтов и продвижение в интернете EFFECTIVE STUDIO