Оформити замовлення
RU
UA
Назад

Види витяжних парасольок для професійної кухні

Витяжний зонт, який часто називають вентиляційним, є елементом нейтрального обладнання для професійної кухні. Основним завданням промислових витяжних зонтів є якісна вентиляція приміщення, тобто своєчасне очищення повітря від домішок, що виділяються в процесі приготування їжі у великих обсягах. До них відносяться жирові випаровування, продукти згоряння масел і інші домішки, якими насичується повітряний простір промислової кухні при тепловій обробці їжі.

Принцип дії витяжних зонтів базується на уловлюванні зайвої кількості вологи, жиру і димових випарів з повітря. Вентиляційні пристосування розташовують над тепловим устаткуванням (плитами, жарочними шафами, гриль-пристроями), підключаючи до центральної витяжної системи професійної кухні. Грамотна організація вентиляції покращує мікроклімат кухонного приміщення і сприятливо впливає на якість блюд, що готуються, перешкоджаючи осіданню на них кіптяви і жиру. Хороша система вентиляції гарантує чисте повітря навіть в найнесприятливіших умовах, забезпечуючи комфортність роботи кухонного персоналу.

Типи витяжних зонтів

Витяжні зонти очищають повітря в приміщенні за рахунок дії спеціальних фільтрів, спрямованих на уловлювання зайвих домішок. Мелкодісперсний жир, який відокремлюється жировловлювачем, потрапляє у відстійник і перенаправляється в дренажну систему. Залежно від принципу дії вентиляційні пристрої діляться на два типи – витяжні і припливно-витяжні.

Зонти витяжні

Цей тип вентиляційних пристроїв забезпечує видалення з приміщення забрудненого повітря після попереднього очищення. Зонти витяжної типу всмоктують нагріте повітря і перенаправляють повітряні потоки з небажаними домішками в повітропровід. Витяжні зонти встановлюються в кухонних приміщеннях, в яких мається на увазі окрема подача свіжого повітря.

Зонти припливно-витяжні

Принцип дії цих вентиляційних пристроїв дозволяє не тільки видаляти з приміщення забруднене повітря, але і створювати приплив свіжого. Зонти припливно-витяжного типу встановлюються в професійних кухонних приміщеннях, в яких обмежений приплив чистого повітря або ж потрібна його пряма подача до безпосереднього робочого місця. Такі зонти добре контролюють мікроклімат кухонного простору, для якого характерна висока вологість і присутність великої кількості теплових випарів. Варто зазначити, що дія пристрою витяжки переважає над дією пристрою припливу повітря приблизно на третину.

Види витяжних зонтів

Основою конструкції будь-якого витяжного накриття є металевий короб, що комплектується знімними очисними фільтрами, для виробництва якого використовується нержавіюча сталь. Залежно від форми короба виділяється два види витяжних зонтів, які відрізняються місцем розміщення в професійній кухні – пристінний і острівний.

Пристінні вентиляційні зонти

Як видно з назви, витяжні пристрої пристінної конструкції розміщують на стінах кухонного приміщення. Пристінні зонти монтують безпосередньо над елементами теплового обладнання.

Острівні вентиляційні зонти

Такий вид витяжних пристроїв ще називають центральним, маючи на увазі можливість розташувати зонти в будь-якому місці професійної кухні. Найчастіше це центральна точка кухонного приміщення, з якої пристрій може ефективно вентилювати повітря по всій площі кухні.

Виробники нерідко віддають перевагу скошеній формі устрою, яка дозволяє розмістити агрегат в максимальній близькості до теплового обладнання та оперативно поглинати частки диму, які піднімаються з потоками повітря, гару і кіптяви.

Функціональність витяжних пристроїв обох типів підвищується наявністю системи примусової вентиляції, потужна тяга якої ретельно очищає повітряний простір професійної кухні від димних, парових і жирових випаровувань, а також установкою особливих жіровловлюючих фільтрів, які вбирають мікрочастинки жиру і кіптяви, що скупчуються в повітряному просторі кухні.

Рекомендації по догляду за витяжними зонтами

Вентиляційні зонти, як і будь-яке інше промислове обладнання, потребує правильного регулярного догляду, який забезпечує ефективність роботи пристрою і тривалий термін експлуатації. В силу своєї головної функції – очищення повітря – витяжний зонт накопичує велику кількість жиру і кухонної кіптяви, що знижує якість вентиляції і негативно позначається на зовнішньому вигляді. Тому підтримання чистоти пристрою є основним елементом догляду.

Для збереження справного стану витяжного накриття потрібно щодня очищати знімні фільтри і резервуари для збору жиру миючими розчинами. Стаціонарні деталі агрегату ретельно обтирають, а знімні елементи пристрою замочують в розчині з очисними засобами з подальшим полосканням. Також важливо регулярно доглядати за воздуховодами, які забезпечують циркуляцію повітря.

Деякі моделі вентиляційних зонтів забезпечені вбудованою системою мокрого очищення, в рамках якої застосовується миючий засіб, розчинений в гарячій воді. Вартість таких агрегатів дещо вища, ніж вартість традиційних витяжних пристроїв, проте його використання істотно скорочує трудові витрати персоналу.

З огляду на частоту впливу мильних засобів і води, а також специфіку умов професійної кухні, неважко зрозуміти, з якого матеріалу краще всього виготовляти витяжні зонти. Йдеться про нержавіючу сталь, яка володіє антикорозійними, удароміцними і вологостійкість якостями. У магазині промислового обладнання ТМ « Апланта » компанії АРТЕ-Н можна замовити будь-який вид витяжних зонтів з нержавіючої сталі. Вас приємно здивує поєднання ціни та якості.

 
0 0)
Разработка и продвижение сайта -
Effective Studio - Создание сайтов и продвижение в интернете EFFECTIVE STUDIO