Оформити замовлення
RU
UA
Назад

Виробничі столи - що це за обладнання і які його переваги?

Що таке виробничий стіл?

Виробничі столи відносяться до нейтрального типу промислового обладнання, призначеного для використання на професійних кухнях. Володіючи широкою функціональністю, цей предмет ресторанних меблів є незамінною ланкою в грамотній організації процесу створення кулінарних шедеврів. З першого погляду може здатися, що виробничий стіл не так вже важливий, наприклад, в порівнянні з плитою, без якої неможливо приготувати переважну більшість страв, або холодильною камерою, що забезпечує збереження продуктів харчування. Однак це враження дуже оманливе. Варто тільки докладніше вдивитися в організаційний процес будь-якої кухні громадського харчування, як стає зрозуміла вся незамінність виробничих столів – на їх поверхнях відбувається ряд попередніх маніпуляцій з обробки продуктів – м'яса, риби, овочів, грибів і т.д. Без спеціально обладнаного для обробки продуктів місця гармонійна робота кухні неминуче порушується. Дійсно, в відсутності обробного столу продукти доведеться обробляти на підлозі або на поверхнях інших кухонних агрегатів, які зовсім не призначені для цього, що не тільки антисанітарнійно, але і несе незручність для кухонного персоналу. Таким чином, необхідність установки виробничих столів очевидна для кожного досвідченого ресторатора.

Функціональність виробничих столів підвищується наявністю додаткових елементів кухонного обладнання & ndash; полками, мийками, тумбами та іншими корисними пристроями. Існуютьспеціальні тумби, В яких зберігають продукти або посуд, забезпечені обробною поверхнею з нержавіючої сталі – такі промислові меблі економить площу кухні та дають персональний простір для маневру. Надзвичайно зручні столи, з'єднані з мийною ванною – на них можна мити оброблювані продукти, і не переносити їх кожен раз зі столу в раковину і назад, і столи з відділенням для збору відходів харчового виробництва.

Найчастіше для виготовлення обробної поверхні виробничого столу використовується нержавіюча сталь спеціальних марок, які придатні для контакту з харчовими продуктами. Цей вибір виправданий тим, що нержавіюча сталь характеризується антикорозійними і протиударними властивостями – тобто на обробній поверхні, зробленої з нержавіючої сталі, можна як завгодно довго рубати м'ясо без остраху деформувати стіл, не побоюючись появи іржі через постійний контакт з вологою. Існують вузькоспеціалізовані виробничі столи, робоча поверхня яких виконана з екологічно чистої деревини – дерев'яне покриття ідеально підходить для маніпуляцій з тістом і борошном. У комплектацію деяких моделей промислових столів можуть входити навіть електроприлади – блендер, м'ясорубка, соковижималка, що розширює їх експлуатаційний потенціал практично до безкінечності.

Які переваги виробничих столів?

Виробничий стіл володіє значним списком переваг, які забезпечили йому законне місце серед професійного кухонного обладнання для закладів громадського харчування:

  1. Універсальність

    Промисловий стіл призначений для ряду процедур по обробці продуктів харчування. На робочій поверхні стола здійснюється первинна обробка овочів, оброблення м'ясних туш, зважування продуктів і інші кулінарні маніпуляції, що готують продукт до етапу безпосереднього готування.

  2. Гігієнічність

    Поверхня промислового столу виготовлена з нержавіючої харчової сталі, яка легко очищається, перешкоджає появі іржі і не вбирає специфічні аромати сирого м'яса, риби і спецій, тому професійні столи відповідають санітарно-гігієнічним нормам і задовольняють вимоги СЕС.

  3. Довгий термін експлуатації

    Столи з нержавіючої сталі стійкі до корозії, агресивних хімічних складів, деформації, підвищеної вологості і перепаду температурних режимів, тому характеризуються довгим експлуатаційним терміном.

  4. Багатофункціональність

Завдяки широким можливостям модифікації, в процесі якої виробничий стіл доповнюється іншими деталями кухонного обладнання, цей елемент ресторанних меблів виконує кілька функцій одночасно. Виходячи з наявності додаткових елементів і їх призначення, виділяють кілька категорій виробничих столів:

  • Столи загального призначення

    Моделі виробів цієї категорії поділяють на острівні (центральні), які розміщуються в будь-якому місці кухонного простору, і пристінні, розташовані біля стін.

  • Столи цільового призначення

    До цієї категорії відносяться вироби специфічного призначення – кондитерські і обвалочні. Столи, призначені для кондитерських, обладнані дерев'яною робочою поверхнею, яка часто виконана з бука. Обвалочні столи широко використовуються в м'ясних і рибних цехах.

  • Спеціалізовані промислові столи

    Вироби, об'єднані цією категорією, оснащені вузькоспеціалізованими допоміжними девайсами – електроприладами, мийними ваннами, отвором для збору харчових відходів і т.д.

  • Можливість модифікації

    Габарити виробничих столів підганяються під розміри кухонного приміщення і габарити решти промислового обладнання, що дозволяє їм органічно вписатися в обстановку. Параметри робочої поверхні варіюються в широкому діапазоні – наприклад, можна регулювати кількість додаткових полиць.

На що звернути увагу при виборі промислового столу?

Підбираючи виробничий стіл для кухонного приміщення, слід враховувати його призначення і розміри кухонного простору. Знаючи точне призначення промислового столу, легко зорієнтуватися у виборі матеріалів виготовлення девайса і необхідних йому аксесуарів, що розширюють функціонал використання. В магазині «Апланта» представлений значний вибір промислових столів власного виробництва з різними функціями & ndash; у нас продаються столи з різною кількістю полиць, столи-тумби з двома видами дверей (розсувні і розпашні), столи з мийною ванною, столи для борошняних робіт і збору відходів. На розсуд клієнта залишаються розміри обладнання і варіанти виготовлення, які відрізняються виробничими матеріалами і ціною.

0 0)
Разработка и продвижение сайта -
Effective Studio - Создание сайтов и продвижение в интернете EFFECTIVE STUDIO