Оформити замовлення
RU
UA
Назад

Мінімум вкладень: яке обладнання потрібно для фастфуду

Заклади, де клієнтам пропонується швидкий перекус (так званий « фастфуд »), відносяться до найбільш рентабельного сегменту ресторанного бізнесу. Популярність таких закладів обумовлена ​​багатьма факторами – мінімальна кількість обслуговуючого персоналу, необхідного для функціонування кафе, широке використання напівфабрикатів, фінансові витрати на закупівлю яких нижче, ніж на необроблені продукти, можливість швидкого обслуговування, обумовлена ​​специфікою приготування фастфуду. Варто також врахувати факт незвичайної популярності точок фастфуду у жителів двадцять першого століття з огляду на скажений темп життя, в якому не завжди знаходиться час для неспішної дегустації страв високої кухні, не кажучи вже про час їх очікування в ресторанах. Сукупність цих факторів дозволяє власнику закладу встановлювати низькі ціни на страви, що привертає масивний потік відвідувачів і забезпечує закладу високу ступінь рентабельності. Навіть єдина точка, оснащена простим набором устаткування для фастфуду, здатна приносити стабільний дохід, але ж можна відкрити кілька таких точок, створивши згодом цілу мережу закладів фастфуду.

Починаючи розбиратися в питанні про те, яке саме обладнання потрібно для фастфуду, варто визначитися з форматом закладу. Умовно заклади фастфуду поділяються на

  • Стаціонарні кафе

    Приміщення для стаціонарних закладів фастфуду розташовуються в окремих будівлях невеликої площі або ж на території масштабних торговельних центрів або ринків. До кафе швидкого харчування відносяться бістро, закусочні, піцерії та кав'ярні.

  • Вуличні кафе

    В формат вуличних закусочних вписуються мобільні лотки, фургончики і криті прилавки, які можуть переміщатися в будь-яку точку міста. Страви в пересувних закусочних готуються безпосередньо на вулиці, де потім і реалізуються.

Якщо планується відкриття вуличної закусочної, то для неї досить мінімального набору промислового обладнання, в який входить кілька кухонних агрегатів і стіл для безпосереднього приготування страв. У випадку з відкриттям стаціонарного кафе швидкого харчування буде потрібно більше елементів ресторанного обладнання. Призначення агрегатів для кафе і їх точну кількість безпосередньо залежить від складових меню страв та пропускної здатності закладу.

Яке обладнання потрібно для вуличних закладів фастфуду

Відмінна риса вуличних закладів полягає в їх обмеженій площі. З одного боку, це вважається плюсом, адже маленький розмір закладу передбачає мінімум обладнання. З іншого боку, все обладнання вуличного фастфуду має бути максимально функціональним, так як власнику доведеться зробити вибір на користь одних елементів і відмовитися від інших, часом необхідних. Набір промислового обладнання залежить від асортименту страв, які плануються продавати. У необхідний мінімум входять такі елементи як:

Необхідний для зберігання багатьох напівфабрикатів, проте деякі вуличні прилавки обходяться і без нього – наприклад, точки з випічкою. Багато вуличних закусочних встановлюють окремий холодильник з напоями поруч з фургоном, економлячи корисну площу всередині приміщення.

Решта елементів промислового обладнання вибираються виходячи із специфіки меню конкретного закладу:

  1. апарат для виготовлення шаурми і хот-догів
  2. фритюрница
  3. млинниця
  4. прес для паніні і гамбургерів
  5. вафельниці

Яке обладнання потрібно для стаціонарних закладів фастфуду

Площа стаціонарних кафе швидкого обслуговування може бути досить значною, тобто розрахованою на великий потік відвідувачів, тому кількість промислового обладнання, необхідного для такого кафе, набагато вище, ніж для скромної вуличної закусочної. На кількість обладнання і його тип також впливає асортимент меню – чи буде це піцерія, в меню якої входить виключно піца, або ж їдальня швидкого обслуговування, що пропонує клієнтам салати, пироги, гамбургери, картоплю фрі і десерт? На вибір промислових елементів також впливає принцип роботи закладу – готуються деякі страви на кухні безпосередньо в кафе або ж заклад повністю забезпечується напівфабрикатами. Отже, найчастіше для стаціонарних кафе швидкого обслуговування потрібні: поверхня для смаження з пристроєм для гриля

Також закладу необхідно вузькоспеціалізоване обладнання в залежності від особливостей приготування представлених в меню страв. Якщо планується продаж випічки, не обійтися без розстоїчної шафи і стелажа для хлібних лотків. Для приготування віденських вафель потрібна професійна вафельница, а для французьких хот-догів – спеціальний агрегат для пресування.

У багатьох великих закладах швидкого обслуговування встановлюються лінії роздачі харчування , які відрізняються зручністю використання як для відвідувачів кафе, так і для працюючого в ньому персоналу. До їх складу входять такі елементи промислового обладнання:

  • підігрівальні марміти з гастроємностями для перших страв
  • підігрівальні марміти з гастроємностями для других страв
  • холодильні вітрини для демонстрації охолоджених салатів і десертів
  • прилавки, полиці і стелажі для страв, які не потребують специфічних умов зберігання
  • касовий вузол

Як бачите, чітко регламентованого переліку елементів промислового обладнання, необхідного для фастфуду, немає – цей набір варіюється в залежності від специфіки закладу. Однак при виборі будь-якого агрегату варто звертати увагу на його функціональність, простоту обслуговування, довготривалість експлуатації та відповідність гігієнічним стандартам. Також бажана можливість виготовлення обладнання на замовлення, особливо в разі закладів з нестандартними розмірами. Під ці критерії ідеально підходять меблі, виконані з нержавіючої антикорозійної сталі, використання якої схвалено харчовою промисловістю. Виробництвом такого обладнання займається компанія « АРТЕ-Н », з докладним асортиментом якого можна ознайомитися на сайті .

0 0)
Разработка и продвижение сайта -
Effective Studio - Создание сайтов и продвижение в интернете EFFECTIVE STUDIO