Оформити замовлення
RU
UA
Назад

Обладнаємо кухню ресторану: газова або електрична плита?

Промислову плиту можна з упевненістю назвати самим незамінним атрибутом будь-якого закладу громадського харчування. Саме плита є серцем кожної професійної кухні, адже з її допомогою вершиться головна дія – приготування страв. Звичайно, існують і альтернативні пристосування для теплової обробки їжі – наприклад, мангали, де в ролі нагрівального елементу виступають вугілля, або пристрої гриль. Однак якщо ваш заклад не розраховане виключно на подачу шашликів, то без потужної промислової плити не обійтися.

Основним параметром, за яким підбирається промислова плита, є джерело живлення, тому що такі показники, як продуктивність, конфігурація, потужність, а також матеріал виготовлення, практично ідентичні у обох видів плит. Тому перше, на що варто звернути увагу при виборі теплового обладнання – тип харчування. Залежно від джерела живлення, в якості якого використовується або газ, або електроенергія, плити діляться на два види – газові та електричні. Кожен вид має свої переваги і недоліки, вивчивши які можна підібрати промислову плиту, що ідеально підходить під потреби конкретного закладу.

Переваги електричної плити в порівнянні з газовою

Промислова електрична плита характеризується високою потужністю і значною продуктивністю, втім, як і якісні газові моделі. Для виробництва промислових плит будь-якого типу використовуються міцні термостійкі матеріали - чавун і нержавіюча сталь. Обидва види плит виконують безліч функцій по тепловій обробці харчових продуктів, тому їх конфігурація схожа – в комплектацію обох видів може входити різне число конфорок (дві, чотири, шість), духовка або інші деталі. Таким чином, технологічні можливості газової та електричної плити приблизно рівні. Однак існують відмінності в сфері експлуатації, виходячи з яких електроплита володіє деякими перевагами в порівнянні з моделями, які працюють на газі.

Промислова електрична плита характеризується високою потужністю і значною продуктивністю. Для виробництва електроплит використовуються міцні термостійкі матеріали - чавун і нержавіюча сталь, як і в випадку з газовою плитою. Так, основною перевагою електроплити можна назвати легкість при введенні в експлуатацію – щоб така плита була повністю готова до роботи, досить просто включити штепсель в розетку. Зрозуміло, за умови того, що в кухонному приміщенні проведено електрику. Щоб підключити газову плиту, потрібен дозвіл спеціальних служб на її установку, а також наявність в кухні магістрального газопроводу, що істотно знижує коло відповідних приміщень. Замість міського газопроводу може використовуватися балонний газ - в комплектацію газових плит від надійних виробників входять форсунки для підключення пристрою до балона з газом, але здійснити цей процес все-таки не так просто, як включити в мережу електричну плиту.

Електроплита відрізняється більшою безпекою в експлуатації, так як з нею неможливий витік газу в разі пошкодження газопроводу або балонів. Якщо електрична плита виявиться несправною, досить просто відключити її від електромережі та спокійно дочекатися приїзду професіоналів. У разі пошкодження газопроводу ситуація набагато серйозніше і вимагає негайних дій з боку ресторанного персоналу і ремонтних газових служб, аж до повної евакуації працівників і гостей, так як під загрозою виявляється набагато більша кількість людей і навіть навколишні будівлі. Робота всієї кухні в аварійних умовах буквально паралізується, що негативно позначається на репутації закладу та його рентабельності. Власникам електроплит такі проблеми не загрожують, так як несправна електрична плита, відключена від мережі, не загрожує безпеці персоналу і клієнтів, тому робочий процес триває у звичному темпі.

Електричний пристрій зручніше у використанні за рахунок наявності суцільної нагрівальної поверхні, характерною для сучасних моделей електроплит. На такій поверхні можна розташовувати гастроємності будь-яких габаритів, а також швидко переміщати їх, не побоюючись розплескати апетитний вміст і не ризикуючи обпектися, що набагато складніше в випадку з варильною поверхнею газової плити, конфорки якої захищені неодмінними чавунними гратами. До того ж при переміщенні ємностей, наповнених доверху, існує ризик загасити під конфоркою вогонь рідиною, що вилилася через край, що створює додаткові незручності для кухаря – він повинен перервати поточну дію і знову запалити вогонь або перекрити газ. Електрична плита більш безпечна в плані можливого потухання « вогню » під поривом вітру або при спробі зменшити потужність нагріву, так як як нагрівальний елемент тут виступає не вогонь, а чавунна електроконфорки, яка не схильна до впливу навколишнього середовища. Хмарно варки поверхня електричної плита володіє ще однією незаперечною перевагою – її дуже легко мити і чистити.

Таким чином, придбання промислової електричної плити представляється оптимальним рішенням для будь-якої професійної кухні в плані зручності і безпеки експлуатації.

Якщо ви зупинили свій вибір на електроплиті, її можна купити в магазині промислового обладнання « Апланта ». На сайті представлений широкий вибір промислових електроплит власного виробництв різної конфігурації. У нас продаються професійні плити суцільнозварної конструкції з духовкою і без неї. Кількість конфорок залежить від виробничих цілей клієнта – можна замовити пристрій з двома або трьома конфорками, якщо у вас невеликий заклад, або з чотирма і шістьма конфорками, наприклад, в разі великої їдальні. Електричні плити, представлені в магазині « Апланта », відповідають вимогам пожежної безпеки і санітарних норм СЕС, що підтверджується наявністю відповідних сертифікатів.

0 0)
Разработка и продвижение сайта -
Effective Studio - Создание сайтов и продвижение в интернете EFFECTIVE STUDIO